Behandlinger

Kontakt os

Nøvlingvej 23A, Gistrup

+45 98 32 32 33

Behandlinger hos Gistruptand.dk

Gode råd fra Gistruptand klinik

Vi anbefaler, at vores patienter får en grundig undersøgelse af sine tænder 1-4 gange årligt. Vi står altid til rådighed med vejledning.

Rodbehandling

Der kan være forskellige årsager til, at en tand har brug for at blive rodbehandlet. Et dybt hul i en tand kan give bakterier frit løb til tandens nerve og forårsage betændelse. Hvis tanden har været udsat for et traume – et slag, kan den revne eller knække og bakterier kan trænge ind i tandens nerve. Når en tand rodbehandles fjernes den betændte nerve i tanden og roden desinficeres. Rodkanalerne renses og glattes og slutteligt ilægges der et fyldningsmateriale. Processen kan tage flere behandlingsseancer, da det er forskelligt, om tanden har én eller flere rodkanaler. Tandlægen foretager et kontrolrøntgen efter 6-12 måneder for at sikre, at behandlingen er lykkedes.

Tandrensning

Ved en tandrensning fjernes hårde belægninger, som viser sig ved tandsten og bløde belægninger, som viser sig ved plak. Tandsten er ikke muligt at fjerne ved almindelig tandbørstning. Tanden vil få en glat overflade, så bakterier ikke så let kan sætte sig fast. Ydermere afpudses tænderne for at fjerne misfarvninger. Vi anbefaler at tandrensning foretages minimum én gang årligt for at eliminere forekomsten af huller og andre behandlingskrævende tilstande.

Alm. tandbehandling

Vi anbefaler, at vores patienter får en grundig undersøgelse af sine tænder 1-4 gange årligt. Når du besøger os, aftaler vi, hvilket interval, der passer dig og dine tænder. Ved en almindelig undersøgelse ser vi efter, om der er noget behandlingskrævende og afslutningsvis renser og pudser vi dine tænder, hvis det ønskes. Som ny patient hos os, tager vi røntgenbilleder – bitewings, som er et røntgenbillede i hver side, som viser, om der gemmer sig et hul eller flere imellem de små og store kindtænder. Vi står altid til rådighed med vejledning i tandbørsteteknik, brug af tandtråd og mellemrumsbørster.

Tandskade

En skade på en tand kan opstå på flere måder og behandlingen afhænger derfor af, hvor alvorlig tandskaden er. En tand kan være svækket pga. et stort hul og knække, hvis der bides på noget hårdt.

Det er ikke sikkert, at tanden giver direkte smerte, men det er vigtigt, at tandlægen undersøger, om tandens nerve har taget skade og om den har brug for behandling. En tand kan blive slået løs ved slag eller lignende og her er det vigtigt, at området holdes rent og at belastning fra modstående tand mindskes. Det er ikke muligt at behandle tanden/tænderne hjemme, så der skal altid tages kontakt til tandlægen – særligt, hvis der er følsomhed over for temperaturændringer eller hvis det gør ondt, når du spiser. Hvis tanden er slået helt ud, skal du ikke forsøge at rense roden eller røre ved tanden – blot lægge den i vand, mælk eller fysiologisk saltvand (kan købes på apoteket) og kontakt straks tandlægen.

Tandblegning

Vi foretager altid en undersøgelse og en individuel vurdering af dine tænder inden tandblegning, så vi kan give dig den bedst mulige behandling. Resultatet af en tandblegning er forskellig fra person til person og påvirkes også af de ting, der indtages efter behandlingen.

Der kan komme misfarvninger på tænderne, når der indtages kaffe, te, cola, rødvin, chokolade, tobak mm.

Implantatbehandling

Et implantat er en kunstig tandrod, der er fremstillet i titanium. Den opereres ind i kæbeknoglen og vokser sig i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder derefter fast. Implantatet kan efterfølgende bruges til at fiksere en krone, bro eller protese, der sættes fast med tryklåse på implantaterne.